87 procent av anhållna uppvisade positiva test på narkotika

En ny rapport, 2008 Arrestee Drug Abuse Monitoring Program (ADAM II), som redovisar droganvändning hos gripna män i tio större städer i USA visar att en majoritet av de anhållna i varje stad uppvisar positiva test på narkotika.


Några intressanta fakta ur rapporten

Marijuana är den vanligast förekommande narkotikan som upptäcks i samband med att en person anhålls. Andelen som uppvisar positiva prov på marijuana varierar från under en tredjedel i Atlanta och Washington D.C. till cirka hälften i Charlotte. Rapporten visar också att de som använder marijuana gör det ofta. I sju av de undersökta städerna använde de gripna i genomsnitt marijuana varannan dag under den senaste månaden.


Kokain

Andelen positiva på kokain varierade från 17 procent i Sacramento till 41 procent i Chicago.


Heroin

I sju av de tio städerna uppger de som använder heroin att de använt drogen 15 dagar eller mer under en månad. Från Chicago rapporteras nästan dagligt bruk av heroin.


Metamfetamin

Metamfetamin är huvudsakligen ett regionalt fenomen. Mindre än en procent uppvisade positiva test på metamfetamin i östra USA. I Sacramento och Portland däremot var 35 respektive 15 procent positiva på metamfetamin.


Du kan läsa ett faktablad om rapporten här.


Hela rapporten finns tillgänglig här.

  

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0