San Diego ber USA:s högsta domstol att "utradera" Kaliforniens lagstiftning om medicinsk marijuana



San Diego i Kalifornien har nu skickat underlag till USA:s federala högsta domstol där man begär att domstolen "utraderar" Kaliforniens lagstiftning om medicinsk marijuana eftersom den federala lagstiftningens bestämmelser, som förbjuder användning av marijuana, har tolkningsföreträde.


San Diego begär sålunda att den federala högsta domstolen undanröjer det beslut av en hovrätt (Kaliforniens 4th District Court of Appeal) som meddelades i juli förra året. I det beslutet konstaterade nämligen domstolen att syftet med den federala lagstiftningen är att bekämpa rekreationsmässigt bruk av narkotika, inte att reglera en delstats medicinska tillämpningar.


I oktober förra året avvisade Kaliforniens högsta domstol San Diegos begäran om att pröva målet, vilket gav San Diego alternativet att begära en prövning i den federala högsta domstolen.


I samband med begäran om att målet prövas i den federala högsta domstolen kan enskilda och/eller organisationer förse domstolen med ett amicus curiae brief enligt vissa regler.


Ett beslut om målet kommer att behandlas i den federala högsta domstolen väntas i juni i år.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0