Polisförbundets och Transports bakåtsträvande stuprörstänkande


Inte undra på att många blir allt mer tveksamma till vad vissa fackförbund håller på med.


Nu vänder sig Polisförbundet och Transport mot förslaget att privata vaktbolag ska få utföra alkoholkontroller i svenska hamnar.


Revirpinkande och stuprörstänkande har varit och är fortfarande i många avseenden utmärkande för svenska myndigheter men att fackförbund vill upprätthålla det söndervittrande stuprörstänkandet är förvånande.


Inom andra områden hos polisen finns det idag bland annat ett stort antal civila utredare och civilanställda inom underrättelseverksamheten - anställda som i många fall tillfört den spetskompetens som polisutbildningen idag inte erbjuder. Polisen använder sig vidare i stor utsträckning av civila informatörer.


Att i samma veva hävda att samhället tappar kontrollen över myndighetsutövningen om privata bolag utför alkoholkontroller i svenska hamnar är ett lågvattenmärke i fackens argumentation.


Det borde vara en självklarhet och ligga i såväl politikers som allmänhetens intresse att minska antalet påverkade förare på vägarna - vem som genomför alkoholkontrollerna borde var en helt underordnad fråga.


Läs också:

Vaktbolag stoppar rattfyllerister i Ystad


P.S. Rikspolisstyrelsen ställer sig numera positiv till förslaget. D.S.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0