Nope! Ingen motion om legalisering av narkotika!

En fullmäktigeledamot i El Paso, Texas som oroat sig över det pågående knarkkriget mellan mexikanska knarkkarteller och därmed sammanhängande mord såväl i Mexico som i USA föreslog i en motion till fullmäktige i staden att man skulle be den federala regeringen att överväga en legalisering av narkotika.


Motionen, som enhälligt antogs av fullmäktige, blev inte långlivad eftersom borgmästaren i El Paso, John Cook, la in sitt veto mot den eftersom han betraktade förslaget som helt orealistiskt. Cook uppmanade istället till en resolution med ett bredare innehåll och förslag om andra lösningar.


Efter att Cook lagt in sitt veto mot beslutet drev förslagsställarna fram att frågan skulle behandlas en gång till vilket också skedde nu i januari. Resultat? Beslutet som  blev resultatet av Cooks veto ändrades inte.


Att i tider då USA står inför enorma problem ens inbilla sig att legalisering av narkotika överhuvudtaget skulle stå på nån politisk agenda är oerhört naivt och till och med fullmäktige i El Paso borde ha viktigare frågor att behandla på sin agenda än legalisering av narkotika.


Se video med en av förslagsställarna.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0