Ideella krafter bidrar till bättre integration

Regeringen har fattat beslut om en ny dialog om relationerna mellan staten och ideella sektorn - denna gång står organisationer som arbetar med mottagande av asylsökande, nyanländas etablering samt integration i fokus.


Många idéburna organisationer bedriver ett omfattande arbete på  integrationsområdet och bör ges förutsättningar att utvecklas vidare. Genom organisationernas flexibilitet, lokala förankring och självständighet kan ideella sektorn bidra till en mångfald av utförare på området. Regeringen kommer att bjuda in till dialogmöten med organisationerna och ytterligare möten med myndigheter som berörs särskilt.


En snabbare etablering i samhället, till exempel när det gäller arbetsmarknaden, skulle medföra stora mänskliga och samhällsekonomiska vinster. Dialogen på integrationsområdet drivs av Integrations- och jämställdhetsdepartementet tillsammans med Justitiedepartementet. Liksom vid den tidigare dialogen kommer Peter Örn knytas till processen.


Bakgrund

I höstas fattade regeringen beslut om en överenskommelse med idéburna organisationer inom det sociala området och Sveriges Kommuner och Landsting. Även denna överenskommelse föregicks av en dialog med ett hundratal organisationer som pågick under ett år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0