Förbud för bråkmakare att vistas inom särskilda områden


Nederländernas justitieminister Hirsch Ballin meddelar att domstolar i landet kommer att få rätt att utfärda förbud för bråkmakare att vistas inom vissa delar av städerna.


Justitieministern betraktar åtgärden som ett nytt vapen i arbetet med att minska ungdomsbrottsligheten.


Apropå nya initiativ i Nederländerna så kan jag samtidigt passa på att berätta om nya utsläppsregler i Amsterdam och en kommande diskussion i parlamentet om fyrverkeriförbud.


Nya utsläppsregler i Amsterdam

Lastbilsägare som bryter mot de nya reglerna för utsläpp av avgaser i Amsterdam kan från och med den 9 januari få böta €150 (cirka SEK 1 600) om fordonet framförs på Amsterdams ringled.


Beträffande förstörelse av den inre miljön, t ex  utsläpp av THC i hjärnan, finns för närvarande inga fastställda bötesbelopp.


Diskussion i parlamentet om fyrverkeriförbud

Efter att lobbygrupper samlat ihop de 40 000 namnunderskrifter som krävs, kommer nu parlamentet i Nederländerna tvingas diskutera kravet på förbud mot försäljning av fyrverkerier till privatpersoner.


Förslagsställarna vill begränsa "fyrverkeriövningar" till professionellt verksamma inom området. Vidare föreslår man att landets kommuner ska ansvara för fyrverkerier i samband med nyårsfirandet i landet.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0