Ecstasydebatten i Storbritannien

Brittiska ACMD (Advisory Council on the Misuse of Drugs) kommer inom kort med förslag om klassificeringen av MDMA och av vissa "förhandstips" att döma kommer ACMD att föreslå en nedklassificering av MDMA, vilket såväl regeringen som majoriteten av oppositionen är emot.


Ordförande för ACMD är professor David Nutt från universitetet i Bristol. Kanske kommer någon ihåg honom från det ovetenskapliga TV-programmet om klassificering av narkotika som sändes i svensk TV.


Nutt's idéer om MDMA möter stark kritik från landets främste expert på drogen, professor Andrew Parrott. Du kan läsa hans öppna brev  till David Nutt här.


En annan högljudd förespråkare för legalisering/liberalisering är Sir Simon Jenkins som arbetade tillsammans med Ruth Runciman och The Police Foundation (som inte har ett skvatt att göra med polisen) och deras "översyn" av den brittiska narkotikapolitiken. Jenkins ursprungliga kommentar i MDMA-frågan,publicerad i The Guardian, kan du läsa här.


En av Skottlands ledande drogexperter, professor Neil McKeganey, är starkt kritisk till den pågående debatten som han menar har helt felaktiga utgångspunkter. Ett av McKeganey´s inlägg i debatten om MDMA kan du läsa här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0