Förändringar i regeringens ANT-sekretariat

Inom kort sker förändringar i regeringens ANT-sekretariat, en samordningsfunktion inom regeringskansliet som hittills letts av Martin Färnsten.


Jag antar att inte speciellt många är medvetna om sekretariatets existens eftersom det vare sig synts eller hörts speciellt mycket om sekretariatet i media eller på annat håll.


Hur som haver. Martin Färnsten slutar som gruppledare på sekretariatet den 13 februari och går till Allmänna Arvsfonden där han ska leda en ny treårig satsning på ungdomsprojekt kring delaktighet och värdegrundsfrågor. Han ersätts av Maria Renström som idag arbetar på Folkhälsoenheten i Socialdepartementet.


Carin Khakee på ANT-sekretariatet slutade vid årsskiftet i samband med flytt till Bryssel. Khakee ersätts av Karin Hjelmer som tidigare arbetat på enheten bl a med alkohol, kost och fysfrågor.


Susanne Kuritzén återkom från sin föräldraledighet igår.


Den nya chefen för ANT-sekretariatet har under ett antal år arbetat mycket med frågor kring EU:s alkoholpolicy och kommer nu att bland annat arbeta med alkoholfrågan inför och under det svenska ordförandeskapet i EU.


Det är min, och förmodligen många andras, förhoppning att ANT-sekretariatet och dess verksamhet blir mer synlig och framträdande i framtiden.


Läs också:

Samordningsfunktion för ANT-frågor inrättas


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0