Tre medlemmar av Hells Angels gripna i Dominikanska Republiken

Myndigheter i Dominikanska Republiken har som en del av den stora razzia som genomfördes den 15 april hittills gripit tre medlemmar av Hells Angels - Aurele Brouillete, Angels Marc Readman och Steve Rainville. Samtliga greps i kuststaden Cabarete i norra delen av landet.


De tre i Dominikanska Republiken är en droppe i havet i jämförelse med de 150 medlemmar med "kollegor" som, enligt polisen, gripits misstänkta för mord, mordförsök, förberedelse till mord och "gangsterism" som det kallas i Kanada.


Av de 150 som gripits är 111 fullvärdiga medlemmar av Hells Angels, vilket är ungefär 25 procent av de 460 medlemmarna som finns i Kanada.


Att polisens arbete varit så framgångsrikt kan till stor del tillskrivas en informatör, en tidigare sergeant at arms i Hells Angels.


Polismyndigheter behöver lära sig det som görs av polisen i Quebec, säger Yves Lavigne - en god vän och välkänd författare till flera böcker om Hells Angels. De är de enda poliserna i världen just nu som har en effektiv strategi för att bekämpa organiserad brottslighet. När oskyldiga fick sätta livet till i början av 1990-talet började polisen i Quebec att hålla koll på mc-gängen 24/7, 365 dagar om året.


Läs också:
Samordnad aktion mot Hells Angels i tre länder


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0