Före detta journalist ny pressekreterare på Säkerhetspolisen

Den tidigare radio- och tv-journalisten Patrik Peter har idag tillträtt som pressekreterare på Säkerhetspolisen.


Patrik kommer närmast från egen verksamhet som frilansjournalist, med bland annat uppdrag som programledare för Gomorron Sverige i Sveriges Television.


Patrik har 15 års erfarenhet som journalist och har främst arbetat med nyhets- och samhällsjournalistik i radio och tv. Han har varit producent och programledare för Studio Ett, programledare för P1-Morgon och Efter 3 i Sveriges Radio. Patrik har varit studioreporter på Ekot och har även lett flera andra program inom SR, SVT och UR. Han har också varit verksam som journalist på TV4. De senaste åren har Patrik regelbundet synts som programledare för SVT:s morgonprogram Gomorron Sverige. Patrik Peter har varit en av Sveriges mest anlitade moderatorer och debattledare.

Säkerhetspolisen har en mycket viktig och intressant roll i att skydda demokratin. Man har också en stark vilja att arbeta med kommunikation. Jag ser fram emot att bidra till den utvecklingen, säger Patrik Peter.

Vi är glada över att Patrik har valt att börja som pressekreterare på Säkerhetspolisen. Sedan hösten 2004 har Säkerhetspolisen på ett mer systematiskt sätt hanterat mediefrågor. Patrik blir en viktig del i vårt fortsatta arbete med ökad öppenhet och tillgänglighet, säger Säkerhetspolisens informationschef Åsa Hedin.

Patrik Peter är från den 22 april Säkerhetspolisens presskontakt. Han nås på telefon 010-568 79 00 som är det nya numret till Säkerhetspolisens pressjour.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0