Drogturister icke välkomna



För att slippa en massa drogturister från Frankrike, Belgien, Tyskland och kanske en och annan svensk kommer alla så kallade coffee shops, dvs statligt accepterade platser för spridning av knark (cannabisprodukter) i Limburg-provinsen - den sydligaste i Nederländerna - att omvandlas till klubbar för medlemmar om förslaget som presenteras nästa månad går igenom.


Totalt rör det sig om ett 30-tal coffee shops. Förslaget innebär inte att utlänningar inte kan handla i fortsättningen men medlemskap krävs och tanken är att sådana nyvunna medlemmar måste vänta flera dagar innan de får handla.


Hjärnan bakom förslaget, borgmästare Gerd Leers i Maastricht, tror att detta kan komma att avhålla de störande utlänningarna från knarkturistande.   


I förslaget finns också en idé om att förbjuda kontantförsäljning vilket innebär att alla inköp kan spåras. Vidare vill Leers att mängden narkotika som varje kund ska få köpa sänks från fem till tre gram.


Jag återkommer med vidare information efter att planen i sin helhet presenterats den 12 maj.


Det allra bästa hade naturligtvis varit om alla coffee shops stängts, men Leers' förslag är ett ynka litet steg i rätt riktning.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0