Släpp haschet fritt det är krig!?


Mycket dumt har man hört men den senaste dumheten kommer från Søren Bald i danska Radikale Venstre, som har sin årliga kongress på Nyborg Strand den här helgen, 20-21 september.


Enligt danska media sa Bald på kongressen att han föredrar laglig handel med hasch framför gängkrig och syftade då på den danska turbulensen mellan i första hand Hells Angels och kriminella invandrargäng.


Gomorron yxskaft! Inget fel på optimismen där inte. Fritt hasch - gängen röker fredspipa och ägnar sig sedan åt mer fridsamma verksamheter som att odla ekologiskt, spela schack eller komplettera en bristfällig skolutbildning ?!


 Balds resonemang är lika begåvat som om politiker skulle föreslå att skatt inte ska betalas eftersom folk skattefuskar eller att skolgången borde kortas ner till ett år för att ungdomar skolkar.


Om nu Bald tror att fritt hasch på något sätt skulle vara det enda affärsområde som intresserar sagda grupperingar är han mer än lovligt naiv. Indrivnings- och beskyddarverksamhet är bara ett par exempel på vad de här grupperingarna också sysslar med. Kanske anser Bald också att det blir frid och fröjd om vi överlåter inkassoverksamhet och skydd till kriminella gäng.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0