Schweiz röstar om narkotikapolitik

30 november är det dags för schweizarna att bland annat rösta om sitt framtida förhållande till narkotika.


Igår konstaterade landets inrikesminister Pascal Couchepin, ansvarig för hälso- och sociala frågor, att det skulle innebära en överträdelse av internationella överenskommelser om man godkände ett förslag om legalisering av cannabis.


I och för sig är det inte ägnat att förvåna om de skulle hända just i Schweiz - landet som var först ut (1994) med att underlätta för heroinister att fortsätta sitt heroinmissbruk med hjälp av statligt heroin; landet som var först med kommunala knarkarkvartar och landet som var först med att etablera de hittills två största öppna drogscenerna i Europa. Att dylika tokigheter fick stöd av Ambros Uchtenhagen, Ueli Locher och andra kvasiintellektuella drogpolitiska tyckare från Schweiz gör inte det hela mer rumsrent.


Vid omröstningen 30 november föreslås också att den statliga knarklangningen av heroin ska "legaliseras", dvs upphöra att vara ett projekt och ingå som en "godkänd" del i behandling av opiatmissbrukare. Heroinmissbrukare som vill fortsätta misbruka heroin - förenen eder - flytta till Schweiz.

P.S. Det krävs dock ett visst tålamod eftersom du i egenskap av opiatälskande utländsk medborgare inte kan förvänta dig att komma i omedelbart åtnjutande av det eftertraktade statliga heroinet. D.S.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0