Övertro på konsulter som debiterar idiotpriser

Försvarsmakten tänker förlänga kontraktet med kritiserade konsulten Bi Puranen och hennes bolag Bikupan. "Avbryter vi projektet nu innebär det att vi kastar bort alla pengarna", säger Lars Norrström, personaldirektör på Försvarsmakten, enligt Realtid.se.


De senaste dagarna har flera media rapporterat om huruvida upphandlingsförfarandet av Försvarsmaktens konsulttjänst, som enligt DN kostat över 101 miljoner, varit korrekt eller inte. Det hade varit mer klädsamt om debatten handlat om de arvoden konsulter har fräckheten att debitera.


Skattemedlen, 101 miljoner kronor, har gått till Puranen & Co för att arbeta med Försvarsmaktens värdegrunder. Vilket komplett nonsens! 101 miljoner för att folk inte klarar av att prata med varandra och själva utarbeta värdegrunder.


Det finns inte en enda konsult som är värd dom pengarna lika lite som en fot på en fotbollsspelare uppskattas vara värd miljontals kronor, men det här tokeriet tuffar på bland vilsna politiker, okunniga chefer och andra som tror att dyrt är bra eller vilket kanske är ännu värre - "det kostar ju faktiskt så mycket".


Shame on you ÖB och ännu mer shame on konsulter som är fräckare än värste knarkhandlaren när det gäller att ta betalt.


Politiker och chefer - Vakna och se till att få ett värdigt slut på konsultklådan.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0