"Operation Bosco" - omfattande tillslag mot dopning i Sverige



Polismyndigheten i Gävleborgs län har i samverkan med Rikskriminalpolisen och ett tiotal av andra polismyndigheter genomfört ett samordnat nationell tillslag mot personer som hanterar dopningspreparat.


I samband med tillslaget har ett 40-tal personer runt om i Sverige hämtats in till förhör. Polisen har även genomfört husrannsakan i deras bostäder, hos vissa har polisen hittat dopingspreparat och dessa misstänks för dopningsbrott eller grovt dopningsbrott. De andra personerna misstänks för ringa dopingsbrott, att de köpt dopingspreparat från en 51-årig man från Gävle.


Du kan läsa mer om det samordnade tillslaget här.


Läs också om Lag om förbud mot vissa dopningsmedel. Annan aktuell lagstiftning kan också vara bra att känna till - Narkotikastrafflag, Lag om förbud mot vissa hälsofarliga varor, Lag om straff för smuggling


Läs också om narkotikaklassade läkemedel i Sverige.


Många som använder dopningsmedel av olika slag är förvånansvärt okunniga om konsekvenserna, men det finns både kunskap och hjälp. Den bästa svenska litteraturen på området hittar du i böckerna Mandom, mod och morske män och den nyutgivna Anabola Androgena Steroider.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0