Nytt nummer av GLÖD



Nervöst, spännande och livsviktigt. Nya numret av GLÖD handlar om att våga ta kontakt.


Folkhälsoinstitutet meddelar att GLÖD har valt temat "Ta kontakt" efter att ha fått hundratals mejl, debattinlägg och frågor till frågelådan om ämnet. Temat är också ett sätt att ta oss an problematiken med alkohol i samband med kontaktsökande. En orsak till att unga väljer att dricka kan vara för att våga närma sig andra. I det nya numret visar vi massor av andra sätt att våga ta kontakt.


Bland annat tipsar vår GLÖD-panel om hur man vågar ta det första steget. Marcus och Johanna blir intervjuade om hur flirten på skolbussen utvecklades till kärlek. Madde berättar om hur hon fick kontakt med en av de tjejer som frös ut henne på högstadiet. Maria skriver om hur det är att vara den tysta tjejen i klassen som ingen hör eller ser - och om att bestämma sig för att inte vara det längre!


Förutom temat följer också GLÖD med Aksel, 18, till ungdomsmottagningen. I ett bildreportage visar vi hur en klamydiaspårning kan gå till. Och så hänger vi med ett gäng skogsalver på lajv under ett dygn. Detta och mer kan du läsa om i GLÖD 3/08.


Tidningen GLÖD finns på hälften av landets högstadie- och gymnasieskolor samt på alla landets ungdomsmottagningar. GLÖD riktar sig till unga i åldern 13-19 år och tar upp sex och samlevnad samt psykisk hälsa. Tidningen är gratis mot porto. En lärarhandledning finns gratis på http://www.glod.se/.


Nästa nummer av GLÖD kommer i början av december


Läs mer:

http://www.glod.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0