Knarkande journalister bör sparkas!?

Efter rapporterna om Organiserad knarkhantering på Norges viktigaste musikfestival säger norska Presseforbundets ordförande Per Edgar Kokkvold till Dagsavisen att de journalister som lät sig smöras med narkotika på Qaurtfestivalen bör förlora jobbet och han ber redaktörerna granska det hela.


Väntar med anledning av detta med spänt intresse på svenska Expressens kommentarer såvida de inte väljer att tiga ihjäl uppgifterna från Norge.


Under en intervju i samband med ett seminarium om cannabis i Visby under Almedalsveckan förra året sa en av Expressens ledarskribenter, Sakine Madon, att hon vill avkriminalisera bruk och innehav. 

Med anledning av hennes uttalande ringde jag upp Madon för att få en intervju i direktsändning i radioprogrammet ReageraMera, men Madon var inte intresserad och meddelade att hon inte hade lust att lägga mer tid på frågan. På fråga om hennes uttalanden i intervjun var privata åsikter, hänvisade hon till Anna Dahlberg på Expressens ledarredaktion. 

Jag kontaktade Anna Dahlberg, som tjänstgjorde som tillförordnad chef för Expressens ledarredaktion, och undrade om hon kunde medverka i en direktsänd intervju. Dahlberg sa sig heller inte kunna medverka då hon av olika skäl inte hade tid.  

Dahlberg besvarade min fråga om Expressens ledarredaktion står bakom Madons uttalande och eftersom hon inte kunde/inte hade lust/inte ville medverka i direktsändning bad jag att få citera hennes svar, som i klartext lyder:  

Expressens ledarredaktion ställer sig bakom kravet på avkriminalisering av bruk och personligt innehav av narkotika. På direkt fråga om detta gäller all narkotika, svarade Dahlberg ja. 

  

Vad uttalandet betyder i förhållande till eventuell användning av narkotika bland den egna tidningens och/eller andra tidningars journalister framgår inte av historien.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0