Dialog om det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak

Länsstyrelsen i Västmanlands län meddelar att Folkhälsominister Maria Larsson bjuder in till en dialog om det förebyggande arbetet inom områdena alkohol, narkotika, dopning och tobak.


Regeringens ANT-sekreteriat har i samarbete med länssamordnarna tagit initiativ till ett antal möten runt om i landet under rubriken "länsdialoger". Tanken är att de inbjudna deltagarna ska ges möjlighet att lyfta enskilda frågor, förmedla intryck och framföra synpunkter på den nationella politiken utifrån ett läns- och ett eget perspektiv.

Arrangemanget i samarbete med Länsstyrelsen i Västmanlands län äger rum i rikssalen på Västerås slott den 22 oktober.


Det förebyggande arbetet på alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksområdet bygger på ett väl fungerande samspel mellan den nationella, den regionala och den lokala nivån.


Den nationella politiken sätter ramarna och ger grundförutsättningarna. Den regionala nivån med den viktiga länssamordnarfunktionen är en motor för utvecklingen i länet. På det lokala planet sker den praktiska tillämpningen och det vardagliga mötet med de människor som berörs av insatserna.


ANT- sekretariatet har under hösten inlett arbetet med att utforma ett samlat nationellt åtgärdsprogram för ANT-politiken. Länsdialogerna är ett sätt för sekretariatet att inhämta underlag för det arbetet.


För vidare information

Ulrica Berglöf

Projektmedarbetare Ansvarsfull Alkoholservering

Länsstyrelsen i Västmanlands län

021-19 51 74


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0