Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Ett ekonomiskt besvärligt läge

I sin senaste ledare i tidningen Svensk Polis berättar rikspolischef Bengt Svenson vilka områden som är prioriterade för Polisen den närmaste framtiden. Han kommenterar också den pressade ekonomi som Polisen får 2009.


Använder polisen pepparspray för lättvindigt?

JO har granskat en mängd fall där poliser har använt pepparspray och anser att det ibland är oklart varför de har gjort det. Rikspolisstyrelsen ska nu förbättra avrapporteringsstödet för pepparsprayanvändning. Dessutom ska en översyn göras för att se om det finns andra brister som måste rättas till.


Polisen förbereder sig för 155 EU-möten

Nästa höst är Sverige ordförandeland i EU. Det innebär att Sverige blir värd för 115 EU-möten, varav 11 ministermöten. Polisen ansvarar för säkerheten kring mötena och ett stort förberedelsearbete pågår.


Ligor tvingar barn att stjäla

Ligor som reser runt med barn som tigger och stjäl är en form av organiserad brottslighet som nu har nått Sverige. Vissa av barnen har sålts av sina föräldrar.


Besök Polisens nya webbplats

Via länken nedan kan du besöka den nya webbplats som Polisen lanserar inom kort. Prova nya funktioner, till exempel att söka efter närmaste polisstation, och tyck till om det nya utseendet. Vi förhandsvisar Polisens nya webbplats under en begränsad tid innan vi stänger den gamla webbplatsen.

http://www2.polisen.se/


Olydige Åke blev Årets polishund

Schäferhanen Åke har utsetts till Årets polishund, mycket tack vare en stark egen vilja.

Jag vill kalla det för en positiv olydnad, säger Åkes hundförare, polisen Andreas Tengqvist från Sundsvall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0