Brain science, addiction and drugs

Brittiska Academy of Medical Sciences har publicerat en intressant rapport - Brain science, addiction and drugs.


Att förstå hur hjärnan fungerar och hur droger påverkar hjärnans arbete och vårt beteende har utgjort och utgör utmaningar för vetenskapen.


Den föreliggande 220-sidiga rapporten, som betraktar forskningsläget, fokuserar på fem huvudområden:


1. Nyligen gjorda framsteg inom hjärnforskningen ger anledning tro att det finns avgörande praktiska och terapeutiska resultat för att kunna behandla sjukdomar och beroende. Det krävs emellertid ytterligare investeringar för att vi ska kunna förvissa oss om att kunskapen fortsätter att vidgas och översätts i praktiska fördelar för patienterna.


2. Utarbetandet av bättre preventiva strategier kräver förbättrade insatser för att förstå och identifiera de faktorer som utsätter visa individer och befolkningsgrupper för risker för mentalsjukdomar och drogmissbruk.


3. Det krävs förbättringar när det gäller vår information om förekomst, varaktighet och graden av "rekreationsbruk" av droger hos befolkningen.


4. Regelverk och drogpolitiska insatser kräver ett mer sofistikerat index beträffande de skador som orsakas av användningen av legala och illegala psykoaktiva droger.


5. Regelverk och drogpolitiska insatser beträffande insatser mot vissa droger måste utvecklas i linje med forskningsframsteg och allmänhetens syn.

  

Av ovanstående framgår, inte helt oväntat, vilken inriktning delar av rapporten har.


Jag rekommenderar den 220-sidiga rapporten till läsning och ser fram emot synpunkter.


Du kan läsa hela rapporten här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0