Effektivt arbete mot hasch

None

Östjyllands polis är Danmarks mest effektiva polismyndighet när det gäller beslag av hasch på gatunivån - dubbelt så effektiv som kollegorna i Köpenhamn om man får tro Jyllands-Posten.


I området gäller nolltolerans och chefen för specialpatrullen vid polisen i området, Christian Harlev, säger till tidningen, Vi utdelar inga varningar....första gången vi hittar narkotikan kostar det 2 000 kronor i böter...2 000 kronor är verkligen något som kan märkas av.


Specialpatrullen stöder också andra innovativa grepp. Redan i november 2006 var det till exempel dags för premiär för narkotikahund i klubblivet då det danska diskoteket M/F Broen i Århus började använda narkotikahund vid entrén till diskoteket.

Danska Jyllands-Posten rapporterade då att både diskotek, föräldrar och unga är begeistrade över försöket som gav resultat redan första kvällen och Preben Sørensen från Danminar säger till samma tidning att Jag är övertygad om att flera kommer att ta idén till sig...och chefen för specialpatrullen vid Århus polisdistrikt, Christian Harlev, sa då till tidningen att Alla metoder som kan begränsa narkotikan i nattlivet är välkomna och det är fantastiskt om de unga kommer att ändra förhållningssättet till användning av droger.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0