Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Här följer ett axplock av nyheter förmedlade av Rikspolisstyrelsen


Vi måste ta hand om alla nya poliser
År 2010 kommer var fjärde polis att ha mindre än fem års tjänst. Aldrig tidigare har kåren föryngrats så mycket så fort, skriver tillförordnade rikspolischefen Bengt Svenson.

Trafikpolisen som slutade dricka
Ett anonymt tips avslöjade trafikpolisen Ulf Ekströms alkoholmissbruk. I åratal hade han lyckats dölja det. Nu berättar han om hur han fick hjälp till ett nyktert liv.

Bland lurviga typer i Jokkmokk
Till vardags är Björn Westerberg ensam polis i Jokkmokk. Under marknaden får han hjälp av tillresta kolleger. Följ med på ett händelserikt kvällspass.

Så kan polisen få offren att berätta
Ofta vill inte offren för partnervåld medverka i polisutredningen. Catharina Lewin, analytiker inom Kalmarpolisen och doktor i psykologi, tipsar om hur polisen kan få offren att berätta.

Polisens årsredovisning 2007
Svensk polis står väl rustad för framtiden och kan visa på flera positiva resultat, men det finns också resultat som behöver förbättras. Så kan innehållet i Polisens årsredovisning för år 2007 sammanfattas.

Polisens budgetunderlag lämnat till regeringen
Polisen kan genomföra sitt uppdrag inom tilldelade ramar åren 2008-2009. Det framgår av Polisens budgetunderlag som nu har lämnats till regeringen. 

Gamla telefonnummer till Polisen avskaffas
De lokala telefonnumren till Polisen avskaffades fredagen den 29 februari 2008. När du ringer på ett tidigare växelnummer kommer du att mötas att ett talbesked om att polisen bytt nummer till 114 14. Ändringen berör inte direktnummer till personer inom respektive polismyndighet, utan endast växelnummer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0