Fem personer fällda för marijuanaodlingar för hundratals miljoner



Fem personer har i USA fällts för inblandning i en knarkliga som hanterade marijuana för hundratals miljoner kronor.  Anthony "Rooster" Pattersson, Larry "Tony Panic" Barris, Pierre "Adrean Francis/Papee" Riley, Matthew "Estrada" Casazza och Ronnie "Bruckey/Robert Anthony Barnes" Mazier har i en amerikansk domstol fällts för narkotikabrott omfattande mer än ett ton marijuana.


Under perioden 1997-2004 distribuerade gänget tiotusentals kilo marijuana från inspelningsstudion John Shop Studio i Bronx. De fem sålde ungefär 1 000 kilo marijuana i veckan till langare i New York City och på andra ställen.


Marijuanan köptes och togs in från Kalifornien via flygfrakt och levererades sedan till Bronx. Inkomsterna användes bland annat till att bygga en reggaeinspelningsstudio i Bronx, som i sin tur användes för att lansera ett oberoende skivmärke - John Shop Records. Pengarna används också till att spela in och distribuera ett antal album med internationellt välkända reggae- och hip-hop artister. En icke oansenlig summa av vinsten la gänget också ner på inköp av hus. Lyxbilar, dyrbara juveler och designade kläder.


Straffen, som kan innebära allt från tio års fängelse till livstid, meddelas i dom den 24 juni 2008.


Bra jobbat DEA!

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0