Betänkande om kunskapsutvecklingen inom socialtjänsten

Den 19 mars överlämnas betänkandet från utredningen om en förstärkt kunskapsutveckling inom socialtjänsten till äldre- och folkhälsominister Maria Larsson. Betänkandet heter "Evidensbaserad praktik - till nytta för brukaren" och överlämnas av den särskilda utredaren Kerstin Wigzell. Förslaget ska nu skickas ut på remiss.

I betänkandet föreslås att:

Regeringen och Sveriges kommuner och landsting (SKL) sluter avtal om gemensamma insatser för att stödja den långsiktiga kunskapsutvecklingen.

En särskild modell utformas för hur statliga satsningar ska genomföras så att de också bidrar till en långsiktig kunskapsutveckling.

Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) ges medel för en särskild programsatsning under sex år för forskning om socialtjänstens resultat, kvalitet och effektivitet.

Regeringen gav utredningen i uppdrag att analysera och lämna förslag på hur staten på bästa sätt kan stödja kunskapsutvecklingen inom socialtjänsten. Utredningen fick också i uppdrag att analysera och lämna förslag på åtgärder som främjar att ny kunskap tas fram, sprids och tillämpas i praktiken. Syftet är att socialtjänstens insatser i högre utsträckning ska baseras på kunskap om det sociala arbetets resultat, kvalitet och effektivitet.


Läs också:

SOU 2008:18 Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten - till nytta för brukaren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0