Sveriges just nu tredje största parti i Almedalen

Även om det enligt polisens uppgifter var betydligt färre personer, 800, samlade i Almedalen idag för att lyssna på Maria Wetterstrand, språkrör för Sveriges just nu tredje största parti, Miljöpartiet, så gick det inte att ta miste på engagemanget både hos talare och publik.


Miljöfrågor, inte helt oväntat, tillsammans med skolfrågor och frågor om integration och möjligheter för alla utgjorde stommen i Wetterstrands anförande.



Polisen uppskattar att omkring 800 kommit för att lyssna på Wetterstrand

Maria Wetterstrand utfärdade inte bara en varning för Sverigedemokraternas främlingsfientliga politik. Hon konstaterade också att en överenskommelse mellan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna innebär att "Vi vägrar att samarbeta med Sverigedemokrater", vilket beskrivs ingående i DN Debatt idag, något som också Göran Hägglund antydde i sitt tal i Almedalen igår även om han inte var så tydlig som innehållet i Wetterstrands tal och artikeln i DN Debatt.


Du kan senare läsa retorikexperten Christer Hanefalks analys av Maria Wetterstrands anförande i Almedalen på den här bloggen. Hanefalk delade för övrigt ut DN:s retorikpris till 2007 års bäste talare i Almedalen, Peter Eriksson från
Miljöpartiet


Miljöpartiet tar emot DN:s retorikpris 2007 till Peter Eriksson av C. Hanefalk 

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0