Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Här följer ett axplock av nyheter förmedlade av Rikspolisstyrelsen


Bra polisarbete är både kvalitativt och kvantitativt

Kvantitativa mål kan vara bra, men de måste naturligtvis ha ett tydligt samband med de övergripande kvalitativa målen, skriver rikspolischef Bengt Svenson i ett inlägg i pinnjaktsdebatten.


De har himlen runt hörnet

De tar sig fram snabbast av alla poliser. De gör allt från att eskortera världspolitiker till att leta efter försvunna barn. Följ med polisens helikopterpiloter på ett pass i luften.


Sveriges bäst skrivande polis

"Mänskligt, ärligt livfullt och direkt från hjärtat." Så inleds juryns motivering till att Mona Johansson vid Stockolmspolisen utsetts till vinnare av tidningen Svensk Polis novelltävling för polisanställda.


Avtalspaket klart inom polisens område

Förlängd arbetstid och mer pengar till pensioner. Det är några av nyheterna i årets avtalspaket för såväl poliser som civilanställda.


Rakel - succé eller spektakel?

Polisens nya radiosystem, Rakel, införs successivt. Erfarenheter från Västmanland och Kronoberg visar att Rakel underlättar polisarbetet på fältet, men i storstäderna har det nya systemet stött på problem.


Gott betyg för Polisens service

Nästan alla som kontaktar Polisen via telefonnumret 114 14 är nöjda med Polisens service. Det gäller även de som ansöker om pass och om tillstånd för vapen och ammunition. Det visar en undersökning som Statistiska centralbyrån gjort på uppdrag av Rikspolisstyrelsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0