11 vietnameser häktade för cannabisproduktion



På Nordjylland sitter 11 vietnameser häktade för storskalig odling av flera hundra kilo cannabis. Rättegången börjar i september.


Som ett led i insatserna mot den organiserade brottsligheten har dansk polis ägnat sig åt målinriktad spaning mot produktionen av skunk (cannabis).


Enligt polisen på Nordjylland pågår produktionen, som organiseras och sköts av vietnameser, mycket diskret  i billiga bostäder. Växthusen är professionellt inredda med gips- eller plastbeklädnad, belysning och ventilation.


29 april slog polisen till mot fyra växthus och anhöll fyra vietnameser som har suttit häktade sedan dess. Samtidigt beslagtogs 32 kg skunk, lampor och annan utrustning för produktionen av narkotikan och man upptäckte samtidigt att elektricitet stulits till ett värde av 100 000 kronor.


Senare har polisen på Nordjylland i en samordnad aktion slagit till mot ytterligare sex växthus och vid det tillfället anhållit tio vietnameser. Man fann då att produktion av skunk pågick i fem av de sex växthusen.


Det är uppenbart att organiserad, vietnamesisk brottslighet i allt större utsträckning nu också söker sig till de skandinaviska länderna.


Läs också:

Hjälp till med att avslöja och stänga cannabisodlingar


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0