Vill du få problem med lungorna - använd cannabis!



Trots omfattande forskning om cannabis och skadeverkningar envisas fortfarande vissa med att hävda att farhågorna är överdrivna.


Följande information bifogas i upplysningssyfte


Effects of cannabis on pulmonary structure, function and symptoms (Thorax 2007 Dec; 62(12):1058-63)


A Comparison of Mainstream and Sidestream Marijuana and Tobacco Cigarette Smoke Produced under Two Machine Smoking Conditions (Chem Res Toxicol 2007 Dec 7)


Är det mindre farligt att röka med vattenpipa? Svaret är nej!


Vill du sluta använda cannabis? Tips finns i Haschguiden!

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Josephine

När man tittar på den nyzeeländska studien kan man identifiera två slående brister. För det ena är antalet patienter med lungcancer väldigt litet, dvs. 79. Alla jämförbara studier som jag känner till har ett högre antal patienter i undersökningen. För det andra innehåller studien inga uppgifter om enbart cannabis konsumerades (så som det är vanligt i USA) eller om cannabis röktes tillsammans med tobak (så som det är vanligt i Europa). Tobak är definitivt cancerframkallande och skapar dessutom snabbt, annars än cannabis, ett fysiskt beroende. När man tar hänsyn till dessa grova undersökningsfel är således slutsatserna som publicerades i medierna om ett extremt förhöjd cancerrisk vid cannabiskonsumtion väldigt orimliga.

I en amerikansk studie av Donald Tashkin ingick det 611 personer med lungcancer och en kontrollgrupp av 1040 människor utan lungcancer. Cannabisrökare, tobakrökare och blandrökare skildes åt. Studiens resultat var att det inte fanns ett samband mellan cannabisrökning och lungcancer.

2008-02-03 @ 12:17:14
Postat av: Torgny Peterson

Du bör nog läsa på en gång till -
Effects of cannabis on pulmonary structure, function and symptoms (Thorax 2007 Dec; 62(12):1058-63)

2008-02-03 @ 12:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0