Vad betyder frivilliga organisationer för utsatta människor?

Måndag den 28 januari arrangerar socialdemokraternas välfärdsrådslagsgrupp ett seminarium i Stockholm om missbrukarvård, psykiskt funktionshindrade och hemlöshet. En av frågorna som ska diskuteras är vad frivilliga organisationer och den ideella sektorn betyder för utsatta människor.

Seminariet på måndag är det första av tolv seminarier som genomförs runt om i landet inom socialdemokraternas välfärdsrådslag, som ett led i partiets arbete med att forma en ny välfärdspolitik.

Det första seminariet handlar om våra sköraste medborgare. Det blir ett samtal om missbrukarvård, psykiskt funktionshindrade och hemlöshet. Under seminariet ställs flera frågor om den förda politiken, bland annat vad frivilliga organisationer och den ideella sektorn betyder för de mest utsatta.

Från välfärdsrådslaget medverkar Ylva Johansson, vice ordförande i Socialutskottet och Åsa Kullgren, oppositionsråd Landstinget Sörmland.

Därutöver medverkar bland andra Björn Fries, tidigare statens narkotikapolitiska samordnare och Ulph Holmgren, biträdande chef för Fountain House Stockholm som grundades i New York 1948 av patienter från det stora mentalsjukhuset Rockland State Hospital.

Tid
Måndagen den 28 januari kl. 10.00 - 15.00

Plats
Stockholm, Sveavägen 68


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0