'Superecstasy' ett problem

Ecstasy

RCMP (Royal Canadian Mounted Police) i Kanada och ONDCP (Office of National Drug Control Policy) i USA rapporterar om en ny form av 'superecstasy' - en blandning av MDMA och metamfetamin, som orsakar stora problem, inte minst i USA.


Siffrorna över beslag under 2007 är ännu inte offentliggjorda men delar av de beslag av ecstasy som undersöktes i USA under 2007 visade att mer än 55 procent innehöll metamfetamin.


Skälet för tillverkning av den nya 'superecstasyn' har inget med omtanke om kunderna att göra. Nix - det handlar bara om pengar och skälet till 'blandningen' är inte mer avancerat än att ingredienserna för tillverkning av metamfetamin är billigare än de som används för tillverkning av MDMA (ecstasy) så ju mer metamfetamin i blandningen desto mer kulor för producenten.


Uppfinningsrikedomen är stor hos knarkfabrikanterna och dom skyr inga som helst medel för att tjäna pengar. Andra exempel är blykontaminerad cannabis och 'grit weed' - knark med klös i.


Problemet har inte bara dykt upp i USA. Kanadaproducerad ecstasy har spårats till länder som Australien, Japan och Colombia så det finns anledning för tull och polis att hålla ögonen öppna i Sverige också.


Du kan läsa mer här.


Läs också:

National Methamphetamine Threat Assessment 2008


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Johan

En del droger är inte olagliga för att dom är farliga, utan farliga för att dom är olagliga.

På en reglerad marknad där alla droger försågs med innehållsförteckning, bruksanvisning och producentansvar skulle i alla fall detta problem gå att hantera.

2008-01-07 @ 21:53:44
Postat av: Torgny Peterson

Tjena Johan,
Du har nog fått det hämtade citatet om bakfoten. Läs på en gång till.

2008-01-08 @ 06:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0