Nätverk för kommunala knarkarkvartar bildat

I samband med en konferens i Bilbao i oktober förra året bildade representanter för de åtta länder (Tyskland, Spanien, Schweiz, Nederländerna, Norge, Luxemburg, Australien och Kanada) där det idag finns kommunala knarkarkvartar ett internationellt nätverk. Samordningen för det fortsatta arbetet kommer att ske från Spanien.


Nätverket ser bland annat som sin uppgift att stödja och ge råd till andra städer som vill inrätta kommunala knarkarkvartar.


De här skamfläckarna, som möjliggör fortsatt missbruk och är det ultimata beviset på uppgivenhet och bristande respekt för missbrukare, borde stängas omgående. Risken är uppenbar att en och annan politiker också fortsättningsvis låter sitt huvud förvridas i tron att han/hon uträttar något gott för den knarkande mänskligheten genom att underlätta fortsatt missbruk i de här miljöerna.


Om man nu är beredd att tillåta det fortsatta tvånget att missbruka narkotika framstår det som ett ytterst humant alternativ att erbjuda tvångsvård med ett avancerat och konstruktivt innehåll som syftar till frihet från droger istället för frihet till droger.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0