Kriminella organisationer allt mer aktiva

Kanada

Den organiserade brottsligheten som inte skyr några medel för att berika sig beskrivs i den i december publicerade rapporten från kanadensiska polisen (RCMP - Royal Canadian Mounted Police), The Drug Situation report - 2006.


Av rapporten framgår, inte helt oväntat, dels att den organiserade brottsligheten är drivkraften bakom  den expanderande knarkhandeln i Kanada, dels att grupper som tidigare specialiserade sig på en sorts narkotika numera agerar som vilken supermarket som helst med flera sorters narkotika och inblandning i såväl import som export av drogerna.


Beträffande marijuana så blomstrar hanteringen i Kanada beroende på såväl nationell som amerikansk efterfrågan. Illegala motorcykelgäng och organiserade kriminella grupper av asiatiskt ursprung dominerar både när det gäller odling och försäljning av cannabis i Kanada.


RCMP pekar också på förekomsten av flera nya, oroande fenomen, bland annat så kallad 'budder', som tillverkas genom att vispa in luft i hascholja och sedan frysa den. 'Budder' ger kraftigare effekter vid rökning än vanlig marijuana.


Några andra uppgifter ur rapporten

Den årliga produktionen av marijuana i Kanada uppskattas ligga mellan 1 399 och 3 498 ton


2006 beslagtogs 1 749 057 cannabisplantor och 13 154 kilo 'färdiga' cannabisprodukter


Kanada identifieras som ett transitland för transport av kokain till Australien och man noterar också att smugglarna använder sig allt mer av Afrika som transitland för narkotika avsedd för såväl Nordamerika som Europa


Kanada håller på att bli ett stort producent- och exportland för ecstasy

  

Den som vill läsa hela rapporten hittar den här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0