Koppling till cannabis i 80 procent av nya diagnoser



Enligt dokument som överlämnats till den brittiska regeringens rådgivare i drogpolitiska frågor är 80 procent av de patienter som nyligen fått diagnosen schizofreni och andra psykiatriska sjukdomar stora användare av cannabis, uppger Daily Mail.


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: T

80% av alla nya fall av schizofreni och andra psykiatriska sjukdomar är stora användare av cannabis? Jag förnekar inte att det finns en koppling mellan psykisk sjukdom och droger, men detta är ju total galenskap (no pun intended). Det finns lögn, förbannad lögn, statistik och Daily Mail uppenbarligen.

Det har vad jag vet inte skett någon explosion i schizofreni varken i Storbritannien eller Sverige fastän folk använder mer och starkare cannabis idag än vad som skedde under 80-talet.

Jag skulle älska att läsa rapporten och se hur tusan dom har kommit fram till den slutsatsen. Jag antar att de blandar ihop korrelation och kausalitet som varenda undersökning verkar göra idag, men hela artikeln stinker.

2008-02-02 @ 17:07:54
URL: http://compound-eye.org
Postat av: Torgny Peterson

Det finns knappasst någon anledning att hetsa upp sig över artikeln i Daily Mail. Vill du veta mer föreslår jag istället att du kontaktar de forskare som överlämnat materialet.
Att förespråkare för legalisering inte uppskattar den information som rapporteras i Daily Mail kommer knappast som någon nyhet.

2008-02-03 @ 07:12:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0