Information efter händelserna i Göteborg

Efter natten händelser i centrala Göteborg kallar Polisen till en pressinformation på Elysséum, Västgötagatan 2, klockan 10.00 i dag. Då finns kommenderingschef Klas Friberg och länspolismästare Krister Jacobsson på plats.


Klockan 01.29 i natt fick Polisen larm från Posten på Kruthusgatan, Göteborg. Ett okänt antal maskerade, beväpnade män hotade personalen och genomförde ett rån. Ingen person kom till fysisk skada, men flera postanställda chockades av händelsen.


Klockan 01.45 lämnade de postområdet i en jeep. Under tiden sattes två bilar i brand och blockerade därmed Kruthusgatan. Även på Nils Erikssonsgatan brann två bilar på vägen och där hittades även ett misstänkt föremål intill. Vid Partihallarna stod en utbränd bil med ett misstänkt föremål intill, likaså på Folkungagatan, Färgaregatan och vid Polishusets entré. Rånarnas flyktbil hittades utbränd vid Slakthusgatan och fotanglar fanns spridda på flera platser runt Posten.


Omkring 120 personer boende på Färgaregatan och Stampgatan har fått evakueras i väntan på att de misstänkta föremålen ska kunna avlägsnas. Flera platser i centrala Göteborg är fortfarande avspärrade.


Polisen är mycket intresserad av att få in vittnesuppgifter från de aktuella platserna under natten.


Tips kan lämnas på telefon 031-739 25 02


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0