"Gör livet så obekvämt och svårt som möjligt för knarkhandlare"

Gör livet så obekvämt och svårt som möjligt för knarkhandlare, säger Tim Hollis som är polischef (Chief Constable) i Humberside. Han är dessutom brittiska polischefsföreningens (The Association of Chief Police Officers) talesman i drogfrågor.

image236

Chief Constable Tim Hollis

I en artikel i The Yorkshire Post utvecklar han sin syn på narkotikaproblemet och deklarerar också att han är positiv till en uppklassificering av cannabis från nuvarande klass C till klass B. (Information om de olika klasserna, straffsatser mm hittar du här.) Inte för att det kommer att lösa problemen, det är mer komplext än så utan därför att en sådan åtgärd skulle skicka ett klart budskap till unga människor att cannabis är skadligt och till kriminella att UK betraktar det som ett allvarligt problem, skriver Hollis


Om cannabisfabrikerna i landet säger han - Det växande antalet cannabisfabriker som finns i landet ger ökad anledning till oro. Den organiserade brottsligheten investerar inte i cannabisfabriker för att dom tror att drogen är ofarlig och socialt nyttig. Dom gör det för att tjäna pengar.  


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0