Drygt 300 nya polisstudenter till Polishögskolan

Antagningen till polisutbildningen ökar stort. Ökningen är ett led i regeringens satsning att det ska finnas 20 000 poliser år 2010.


Av totalt närmare 7700 sökande till polisutbildningen antogs 830 personer till den utbildningsomgång som börjar vårterminen 2008. För Polishögskolan i Stockholm innebär det att 335 nya studenter (varav 38 procent är kvinnor) påbörjar sin polisutbildning den 21 januari. I mars tillkommer ytterligare ca 130 studenter, som då börjar på polisutbildningen på distans. Totalt gör detta att det finns närmare 1 500 studenter på Polishögskolans grundutbildning i dagsläget. Ökning är markant i jämförelse med tidigare år då antalet studenter har legat runt

1 000.

Polishögskolan har det senaste året förberett organisationen för att ta emot och utbilda detta rekordstora antal studenter. En ökad studentvolym innebär finjustering av utbildningsmetoder och en hel del nytänkande inom pedagogik och logistik. Många nya lärare har rekryterats till Polishögskolan och undervisningslokaler har kompletterats med tillfälliga lösningar.

I takt med att studenterna ökar, ökar också kraven på vår verksamhet. Förväntningarna på polisutbildningen är höga och kvalitetskraven stora. Så ska det vara. För oss på Polishögskolan är det utmanande och väldigt roligt att ta emot alla dessa studenter och i förlängningen bidra till att poliskåren växer och att fler poliser blir synliga och tillgängliga i samhället, säger Polishögskolans rektor Ebba Sverne Arvill.

Antagning till polisutbildningen sker två gånger per år. Som det ser ut nu kommer studentrekordet nås höstterminen 2008, då är antalet studenter på Polishögskolan drygt 1 600.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0