1 600 poliser genomförde omfattande cannabisrazzior



Idag genomfördes en landsomfattande insats mot cannabisodlingar i Tyskland. Då detta skrivs har omkring 1 600 poliser genomfört 235 husrannsakningar i olika delar av landet.


Hittills har två storskaliga cannabisodlingar beslagtagits - en i Rheinland-Pfalz och en i Baden-Württemberg. Nio större cannabisodlingar har också beslagtagits - åtta i Nordrhein-Westfalen och en i Niedersachsen. Utöver detta har ytterligare 66 mindre cannabisodlingar beslagtagits på olika orter i flera av Tysklands olika förbundsländer.


Hittills har totalt 5 500 plantor beslagtagits tillsammans med vapen av olika slag, sprängmedel  och stora summor kontanter. 40 personer med anknytning till odlingarna har gripits.


Ytterligare razzior mot cannabisodlingar i andra länder har också genomförts idag, bland annat i Grekland.


Fortsatta razzior av det här slaget välkomnas såväl i Tyskland som i andra länder.

Cannabisrelaterade problem och skadeverkningar har resulterat i ökad efterfrågan på behandling. Bland de omkring 130 000 nya personer som efterfrågar missbruksbehandling i EU, utgör cannabisklienter 29%, vilket ger cannabis en andraplats inte långt efter heroin när det gäller nya personer som vill ha behandling, uppger EU:s drogobservatorium i sin senaste årsrapport.


Mellan 1999 och 2005 har det skett en tredubbling av det totala antalet rapporterade fall av personer som efterfrågar cannabisbehandling såväl som av antalet nya personer som vill ha behandling.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0