Thailand återupptar intensiv kampanj mot narkotika

Thailands premiärminister Samak Sundaravej meddelar att regeringen planerar återuppta en kraftfull kampanj mot narkotika - en kampanj av det slag som hans föregångare Thaksin Shinawatra bedrev 2003-2004.


På samma sätt som under den föregående kampanjen kan vi förvänta oss kompromisslösa insatser som den här gången riktas i första hand mot metamfetaminindustrin.


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Hannes

Kompromisslösa insatser? I Thailand betyder sådana ord att polisen och armén på nytt kommer att döda hundratals människor som misstänks (!) ha något med narkotikahantering att göra. De offren har oftast ingen möjlighet att försvara sig mot anklagelserna inför domstolen och när man en gång är död är det svårt att överklaga en fällande dom?

Du som så noggrann bevakar narkotikapolitiken utomlands borde ha hört talas om dessa rättsliga övergrepp i Thailand
som begicks under den narkotikapolitiska täckmanteln.

2008-02-25 @ 02:09:32
Postat av: Torgny Peterson

Jag är väl medveten om att uppskattningsvis 2 500 - 3 000 människor fick sätta livet till vid den förra så kallade 'upprensningen'. Om det kan vara till någon tröst för dig Hannes så är jag definitiv motståndare till alla typer dödsstraff, inklusive till påsstådda regelrätta mord som skedde i samband med den förra narkotikakampanjen. Tilläggas kan att lokala utredningar, för vad nu de kan vara värda, slog fast att vare sig Thaksin eller polisen kunde fällas för några brott i samband med den förra aktionen mot knarkhandlarna.

2008-02-25 @ 07:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0