Stockholm värd för nordiska ämbetsmannakommittén för lagstiftningsfrågor

Nordiska ämbetsmannakommittén för lagstiftningsfrågor möts i Stockholm den 5 och 6 februari 2008. Kommittén är sammansatt av rättschefer i de nordiska ländernas justitiedepartement samt deras experter.

På kommitténs dagordning står bland annat en första diskussion kring det svenska ordförandeskapets initiativ för att åstadkomma förbättrade möjligheter till samtjänstgöring mellan nordisk polispersonal. Med samtjänstgöring menas att poliser från olika nordiska länder tillsammans på endera landets territorium bedriver polistjänst av till exempel övervaknings-, kontroll eller bevakningskaraktär. I gräns- och glesbygder kan samtjänstgöring med polispersonal från ett annat nordiskt land vara ett sätt att lättare förebygga och upptäcka brott.


Vid mötet kommer kommittén också att ta upp en fråga som rör en FN-konvention om internationella köp, och då diskutera förutsättningarna för en gemensam nordisk hållning i vissa frågor.


Länderna kommer också att informera varandra om pågående lagstiftningsprojekt i de nordiska justitiedepartementen, vilket är en stående dagordningspunkt vid kommitténs möten.

Samtliga nordiska länder är företrädda vid mötet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0