Parlamentsledamot bjöd in mc-gäng till parlamentet

image257


Sandra Kanck, parlamentsledamot för demokraterna i South Australia låter höra talas om sig igen. Senast ett av hennes 'initiativ' fick stor uppmärksamhet var då hon i ett anfall av narkotikapolitisk okunnighet uttalade att ecstasy är en säker drog.


Så vad är på gång med Kanck nu då? Jo, inför de lagförslag om mc-gäng som förväntas bli debatterade i 'House of Assembly i South Australia i veckan som kommer bjöd hon in medlemmar av mc-gängen Gypsy Jokers, Finks och Hells Angels till en genomgång av The Serious and Organised Crime (Control) Bill 2007.


Det lagförslag som parlamentet ska debattera innebär, om det antas, bland annat att den som har kontakt med medlemmar av de mc-gäng som avses minst sex gånger per år kan komma att dömas till minst fem års fängelse. Lagförslaget innebär också att mc-gäng kan förklaras illegala och att den som har kontakt med sådana gäng kan få restriktioner för rörelsefriheten.


Kanck försvarade sin inbjudan med att det är rimligt att bjuda in de som berörs av lagstiftningen.


Det kan vara intressant att notera att inga offer för sagda mc-gäng var inbjudna till genomgången.


Ytterligare rapportering följer när förslaget debatterats.


Torgny Peterson



Kommentarer
Postat av: Jonas

tjena Torgny!

vill tacka för en kanonföreläsning i Växjö förra veckan ang droger...en föreläsning som dock kom att täcka så mkt annat oxo :)

väldigt intressant o höra!

o har nu fått en massa väldigt intressanta länkar att kolla upp

mvh

Jonas

2008-02-10 @ 21:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0