Ökad oro bland 'medicinmännen'



Oron hos de amerikanska 'medicinmännen' ökar i samma takt som de federala amerikanska myndigheterna gör razzior på så kallade medicinska marijuanakliniker, dvs inrättningar där i stort sett vem som helst som lyckas övertyga sin läkare om att man är i skriande behov av att röka marijuana för diverse faktiska eller påhittade åkommor kan få sina 'patientbehov' tillfredsställda.


Efter en dom i den federala högsta domstolen löper nu delstatliga försäljningsställen för så kallad medicinsk marijuana risken att få besök av den federala narkotikapolisen.


I San Francisco i Kalifornien, den delstat där jippot med rökning av marijuana som bot och lindring för åkommorna började, ska kommunbyråkraterna idag ta ställning till en resolution som fördömer den federala narkotikabekämpande myndigheten, DEA, som i slutet av förra året skickade ut ett varningsbrev till 50 fastighetsägare där dessa upplystes om risken för rättsliga åtgärder om de hyrde ut lokaler till de marijuanaklubbar som av marijuanafans går under benämningen marijuanadispensärer.


I förslaget till resolution anklagas DEA för att i allt större utsträckning agera utifrån sin irrationella policy och hysteri, särskilt när det gäller medicinsk cannabis och det så kallade kriget mot narkotika i allmänhet.


Enligt resolutionen kommer San Franciscos jurister att ge stöd till de som hotas av federalt åtal.


Det bränns mer och mer under fötterna på 'medicinmännen' i allmänhet och legaliseringsförespråkarna i synnerhet. Resolutionen i San Francisco är ytterligare en variant på det legaliseringstema som europeiska lobbyister ägnar sig åt då de introducerar cannabis i EU-parlamentet.


Läs också:

Marijuanamål avgjort i Kalifornien


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0