Marijuanaautomater är ett brott mot internationella överenskommelser

image259

Marijuanakapitalisternas senaste gimmick i branschen är automater i Los Angeles där 'marijuanapatienter' kan köpa sin marijuana dygnet runt.


FN:s narkotikakontrollorgan INCB (International Narcotics Control Board) konstaterar helt korrekt att marijuanaautomaterna i Los Angeles är ett brott mot internationella fördrag och att de därför ska stängas.


I ett uttalande säger INCB:s president, Dr. Philip O. Emafo, att INCB är allvarligt oroad över rapporterna om att datoriserade marijuanaautomater satts upp i Los Angeles. Vi är medvetna om att användning av cannabis är olagligt i enlighet med USA:s federala lagstiftning och förutsätter att myndigheterna kommer att stoppa aktiviteter som bryter mot de internationella fördragen för narkotikakontroll.


INCB konstaterar också att det under ett antal år sagts att cannabis eller cannabisextrakt är terapeutiskt användbara. Vetenskaplig forskning kring detta pågår i flera länder. Hittills har dock resultaten av forskning angående det potentiella terapeutiska värdet av cannabis varit begränsat, säger INCB.


INCB har i sina årliga rapporter uttalat att man välkomnar seriös vetenskaplig forskning om den terapeutiska nyttan av cannabis. INCB har begärt att berörda regeringar ska dela med sig av tillgängliga resultat till INCB, Världshälsoorganisationen (WHO) och det internationella samfundet.


INCB har vid flera tillfällen uttryckt sin oro över att regeringarna i Kanada och Nederländerna godkänt användning av cannabis för medicinska ändamål utan att ha rapporterat slutgiltiga forskningsresultat till WHO. INCB oroas också av att cannabis används för medicinska ändamål i vissa delar av USA utan att det finns definitiva bevis för dess verkan.


De kontrollmekanismer som används för odling, produktion och användning av cannabis i Kalifornien lever inte upp till den kontrollstandard som definieras i 1961 års konvention i syfte att förhindra spridning av narkotiska preparat för illegal användning. En sådan kontrollstandard kräver bland annat kontroll av odling och produktion av cannabis av ett nationellt cannabisorgan, detaljerade register och rapportering, inklusive rapportering till INCB, säger INCB i sitt meddelande.


Jag har för säkerhets skull skickat ett meddelande till DEA (Drug Enforcement Administration) idag för att påminna om att INCB:s uttalande kräver åtgärder.


Torgny Peterson     



Kommentarer
Postat av: Miso

Som jag förstått det så kan bara automaterna vara en fara om någon stjäl dem?

Dom ser inte alltför lätta ut och bära iväg lol.

Varje stat i Usa har individuella lagar gällande sitt eget styre så internationella lagar gäller inte mer eller mindre.
Som att dom gäller i vanliga fall vilket land har någonsin följt dem till fullo ? lol.

Finns lagar i vissa stater i Usa som förbjuder en person att vissla under vatten eller att låna ut sin dammsugare till grannen.Eller slå sin fru på söndagar, Fria och gifta sig ett måste osv osv..

Tycker det mera låter som sjuka lagar i mina öron som behöver ses över istället för något som gynnar dom sjuka i samhället vars distrubition ännu inte drabbats av någon störning i form av att otillbehöriga skulle haft tillgång till automaterna eller stulit något osv osv osv.

2008-02-12 @ 08:46:40
Postat av: Torgny Peterson

Om ett land ratificerar en FN-konvention innebär det att landet förpliktigar sig till att leva upp till innehållet i konventionen. Dessutom har USA:s högsta domstol avgjort ett mål som du kan läsa mer om på adressen http://reageramera.blogg.se/1186138041_r_medicinsk_marijuana.html

2008-02-12 @ 09:04:51
Postat av: Miso

Jo Fn säger ju ganska mycket fanktiskt.

Exempelvis är både splitter granater ,brand granater, napalm,och fosforbomber förbjudna ochså att använda men används ändå flitigt nästan dagligen.
Brott mot dom mänskliga rättigheterna är ju ochså något som Fn deklarerar och bör efterföljas men ändå begår statsmakterna vidriga övergrepp på sina egna invånare överallt i skymundan för folket.

Den delen av Fn konventionen som behandlar cannabis som preparat har ju sin bas lagd av Antslinger byrån i första taget.

Dessutom är doserna kontrollerade i automaterna vilket i sin tur kommer göra att vidare distribution äro omöjlig.

Seriös forskning inom ämnet finns det redan massvis av utav mestadels icke partiska forskare vilket gör det ännu mera trovärdigt då staten visar sig förneka forskningen inom detta område, det behöver du bara se till lagstiftningen inom medicinala preparat klasserna för att förstå.
Faktum är ju att vissa cannabis hybrider fungerar som bra smärtstillande och aptithöjande och har så gjort i tusentals år.
Det säger väl sig själv en kamferdoftande ört är ju en ört.
Vad gör man med örter?
Medicin + Mat.
Automaterna är en bra lösning till att få bukt häxjakterna som drabbar dom sjuka, vilket det har gjort för länge och vi borde skämmas över det.

Bränna folk på bål pga ört på 2000 - talet (Skamligt) Undrar om man ska kasta folk bundna i vattnet ochså och se om dom flyter?
Skulle inte förvåna mig om det gjordes ochså, och kanske även inför etterstupan"??????"

Inget förvånar mig längre

2008-02-12 @ 09:50:03
Postat av: Torgny Peterson

Min kommentar till ditt förra inlägg kvarstår. Föreslår att du läser på om aktuell forskning.

2008-02-12 @ 13:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0