Inga kriminella gäng på våra gator

Polisen och några svenska kommuner som har eller har haft problem med kriminella mc-gäng har träffats i Ystad för att utbyta erfarenheter och diskutera vilka former för samarbete, stöttning och åtgärder som är möjliga i framtiden.


Ett lovvärt initiativ som bör följas av fler kommuner som upplever samma problem.


Det är fullkomligt oacceptabelt att kriminella gäng ska tillåtas expandera, rekrytera osäkra ungdomar, ägna sig åt våldsbrott och utpressning och försöka hota vittnen och myndighetsrepresentanter till tystnad.


Det fortsatta arbetet mot den här sortens kriminalitet kräver samhällelig mobilisering. Ystadsinitiativet är därför viktigt och helt i linje med det som nu också sker i Norge där politiker från Drammen, Øvre og Nedre Eiker, Lier, Hurum, Røyken, Svelvik och Sande träffades i september förra året för att diskutera problemen med de kriminella mc-gängen och det fortsatta arbetet mot dom.


Vi politikere må gjøre en innsats for å bekjempe naive holdninger til gjengkriminelle, sa då ordföranden i Øvre Eiker, Anders Werp.


Som meddelats tidigare kommer det fortsatta arbetet mot de kriminella mc-gängen i Norge att bli föremål för behandling vid en stor konferens i Norge den 28 februari. Den konferensen förtjänar svenskt deltagande av representanter från kommuner, polis och tull. Ytterligare information om den norska konferensen hittar du här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0