Toppmöte om cannabisfabriker


I Skottland har den så kallade "Operation League", som har som mål att komma åt de som ägnar sig åt storskalig cannabisproduktion, varit mycket framgångsrik. Operationen har varit igång sedan 2006 och har fram till idag resulterat i beslag av 166 cannabisfabriker med cirka 80 500 plantor. (I länken anges de beslagsuppgifter som var aktuella då informationen om "Operation League" publicerades.)


För att effektivisera arbetet ytterligare har ett team, under ledning av Strathclyde Police (Glasgow), bestående av representanter för Skottlands åtta poliskårer, SCDEA (Scottish Crime and Drug Enforcement Agency), SOCA (Serious Organised Crime Agency), UK Border Agency, COPFS (Crown Office and Procurator Fiscal Service) och andra partners, inrättats.


Vid ett toppmöte igår om cannabisfabrikerna med Strathclyde Police som värd, i syfte att utöka samarbetet bland annat med företag, menade polisen att ägare till lokaler där cannabisfabrikanterna bedriver sin verksamhet måste ta ansvar för lokalerna de hyr ut. Polisen presenterade också förslag om möjligheter till böter och åtal för försumliga hyresvärdar.

På samma sätt som i Norge och Sverige är det vietnamesiska kriminella som ligger bakom de flesta cannabisfabrikerna i Skottland. 


I Skandinavien kan du också hjälpa till med att avslöja och stänga cannabisodlingar.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0