Regeringen ger 3,5 miljoner till BRIS

Regeringen har beslutat att tilldela Barnens Rätt i Samhället (BRIS) 3,5 miljoner kronor för att stödja arbetet med telefon- och internetbaserad rådgivning för både barn och föräldrar.


Det är av yttersta vikt att barn får möjligheter att söka stöd när de känner sig utsatta och att föräldrarna får det stöd de behöver i sin föräldraroll. Regeringen uppmärksammade i skrivelsen Barnpolitiken - en politik för barnets rättigheter att barn och föräldrar ofta behöver stöd i situationer när relationen mellan dem blir svår på grund av konflikter eller när barn utsätts för mobbning, hot eller våld.


Det är ett högt tryck på BRIS existerande telefonlinjer, både från föräldrar och från barn. Men på grund av begränsade resurser inom organisationen kan de inte ta emot telefonsamtal från mer än en femtedel av de föräldrar som behöver akut hjälp.


Organisationen har ansökt om ekonomiskt stöd för att utveckla sitt stöd till barn och föräldrar. Dels genom att öka sina möjligheter till telefonrådgivning. Dels genom att skapa en interaktiv webbplats för råd och stöd till vuxna.


Webbplatsen kan också ge stöd till professionella som arbetar med barn samt skapa en plattform för dialog mellan vuxna, föräldrar och experter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0