Ny webbplats gör Stödlinjen mer synlig

Stödlinjen har lanserat sin nya webbplats. Den vänder sig till dig som själv är spelare, är anhörig till någon som spelar eller möter spelberoende i ditt arbete. Och för den som är orolig för sitt spelande finns ett självtest.


På webbplatsen finns information om spelberoende, vilka de vanligaste konsekvenserna är och hur man kan få hjälp att komma ur ett beroende. Här finns också länkar till olika stödföreningar och forskning på området. Via webbplatsen finns också möjligheten att få stöd och råd via e-post.

Utöver lanseringen av den nya webbplatsen sprids också 50 000 cafévykort med Stödlinjen som avsändare i Stockholm, Malmö och Göteborg. Under november och december har Stödlinjen även annonserat i facktidningar som vänder sig till personal inom kommun och social omsorg.

Stödlinjen för spelare och anhöriga drivs på uppdrag av Statens folkhälsoinstitut och har funnits sedan 1999. Till Stödlinjen kan personer som har spelproblem och deras anhöriga vända sig för att få stöd och tips. Även personer som kommer i kontakt med spelberoende i sitt arbete är välkomna med sina frågor.



Ytterligare information:
Carolina Nordlinder, Spelberoendeprojektet, Statens folkhälsoinstitut
063-19 97 20


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0