Holländska regeringen planerar skärpa tonen mot sexindustrin i landet

Det är inte bara en reducering av antalet coffee shops som står i det holländska rampljuset just nu. Om regeringens planer går igenom väntar också tuffare tag mot sexindustrin i landet då regeringen planerar att det ska bli straffbart (upp till sex månaders fängelse) för den som besöker icke-licensierade prostituerade. För närvarande är 18 år minimiåldern för prostitution i Holland. En eventuell höjning av åldersgränsen till 21 år kan bli aktuell.


Hittills är det bara bordellerna som måste ha licens för sin verksamhet. De nya regeringsplanerna innebär att alla verksamheter inom "sexindustrin" måste ha licens för sin verksamhet.


Kommunerna ska också, enligt förslaget, få utökade möjligheter att påverka både var och också om verksamheter inom "sexindustrin" kan etableras.


Det nya förslaget, som utarbetats av inrikesministern Guusje ter Horst och justitieministern Hirsch Ballin är ute på remiss hos bland annat de rättsvårdande myndigheterna, skatteverket och andra berörda.


Tanken med den nya lagstiftningen är att genomföra en ökad reglering, minska brottsligheten och krossa människosmuggling och människohandel.  


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0