Om missbruk av industrihampa

En odlare av industrihampa i Blekinge har haft nattliga besökare i sin odling. Tvärtemot vad många hävdar är det full möjligt att "efter behandling" röka industrihampa.


I en artikel, Missbruk av industrihampa, i Svenska Narkotikapolisföreningens Tidskrift skriver Marianne von Wachenfelt, tidigare forensisk botaniker vid SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium) i Linköping, att tyvärr så har det spritts en uppfattning att all befattning med fiberhampan är laglig, dvs att det är fritt fram att hämta material för missbruk i hampfältet. Inte minst har förespråkarna för hampodling i Sverige bidragit till denna missuppfattning med att påstå att "Fiberhampan innehåller så lite THC att den är omöjlig att använda för missbruk." Detta är helt felaktigt, det går alldeles utmärkt att få tillräcklig mängd THC till en joint/pipstopp med samma metoder som missbrukarna åtminstone de senaste 30 åren har använt för att tillvarata all THC ur de sämre delarna av plantorna. 

Vi har själva gjort ett par försök att extrahera THC ur fiberhampa och därvid erhållit extrakt som skulle räcka till ett ansenligt antal jointar/pipstopp med högt THC-innehåll. Detta visar klart på hur felaktiga ett antal domar från alla rättsinstanserna är, där man menar att material med THC-halter under 2-3% är oanvändbara för missbruk. På SKL ser vi också ett ökat antal ärenden med växtdelar i olika lösningsmedel.
 


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0