Mer narkotika? Nej tack!

Bloggaren Henrik Alexandersson har blivit regionalberömd i den svenska FRA-ankdammen. Hans senaste uttalande på den egna bloggen om droger, Droger motsvarande de som säljs på Sergels torg tillverkas även av helt vanliga läkemedelsföretag och finns till salu på apoteket. Där kostar en dos från ett par tioöringar upp till någon eller några tior. (Det är bara att gå in i FASS och kolla.) Om man legaliserar drogerna skulle knarkligorna och de organiserade brottssyndikaten alltså gå miste om gigantiska inkomster. Det är förbudet som håller priserna uppe. Knarkhandlarna vill absolut inte ha någon legalisering, lär knappast göra honom ens lokalberömd eftersom det tyder på omfattande brister på drogpolitisk kunskap och logik.


Det finns många skäl för att vara drogliberal. Till exempel att man vill minska lidande, misär och risker för missbrukarna, säger A i samma inlägg. Ökad, lättillgänglig tillgång till narkotika skulle alltså minska lidande, misär och risker. Sure baby! Det finns skäl anta att lidandet, misären och riskerna skulle bli lika omfattande som de som alkoholkonsumtionen i dag åstadkommer. Jag tror inte för en sekund att det vore möjligt att införa totalförbud mot alkohol, vilket däremot inte är fallet när det gäller narkotika. Ett fortsatt förbud mot narkotika har ett mycket starkt, folkligt stöd - ett stöd som  bör och ska förstärkas.


Att jämföra receptförskrivna droger via Apoteket med amfetamin, heroin och kokain på "Plattan" är naturligtvis tillåtet men har ingenting med verkligheten att göra lika lite som Alexanderssons påstående om att om man legaliserar drogerna skulle knarkligorna och de organiserade brottssyndikaten alltså (! sic) gå miste om gigantiska inkomster. A underskattar kraftigt knarkkapitalisternas uppfinningsrikedom och metoder. Även om Nederländerna inte har legaliserat cannabis, vilket många tycks tro, så har landet Europas mest omfattande så-nära-man-kan-komma-legaliserad-försäljning. Har detta förhindrat de organiserade brottssyndikaten att gå miste om gigantiska inkomster? Nix! En legalisering skulle inte hindra knarkkapitalisterna att investera i "legala" företag. Det skulle inte heller hindra dom att ännu mer kraftfullt än nu inrikta sin skitiga verksamhet på ungdomar som inte tillåts handla i det "legala" systemet.


Att priserna hålls uppe på grund av förbudet är bra. Däremot är förbudet inte det huvudsakliga skälet till att priserna hålls uppe. Oavsett om vi har med lokala småhandlare i knarkbranschen eller storfräsarna i branschen att göra, så finns det tre skäl till deras aktivitet - PENGAR, PENGAR och åter PENGAR.


P.S. För övrigt anser jag att massavlyssning inte är förenligt med de principer som bör gälla för en rättsstat, om nu Alexandersson och hans kamrater/fiender undrar. D.S.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0