Kriminella styr gangstervärld värd 480 miljarder kronor



Brittiska The Times redovisar information om en underrättelserapport från ACPO (Association of Chief Police Officers) som hävdar att minst 27 grovt kriminella styr sina "imperier" inifrån fängelser.


Enligt ACPO finns det idag i landet 1 000 aktiva kriminella nätverk, som i huvudsak kontrolleras av brittiska familjer även om det under de senaste tio åren också tillkommit omfattande aktivitet av kriminella nätverk från Östeuropa och Sydostasien. Många av de kriminella gängen som är verksamma i Storbritannien har sina baser utomlands.


Omsättningen av verksamheten beräknas uppgå till 480 miljarder kronor.


The Times rapporterar att ACPO i samarbete med landets 43 polismyndigheter identifierat över 15 000 individer som ägnar sig åt organiserad brottslighet. Bara i London finns det mer än 170 kriminella gäng, uppger tidningen.


De kriminella gängen samarbetar ofta då respektive gäng bidrar med sin "specialitet".


Inte helt oväntat konstaterar Deputy Chief Constable Jon Murphy från ACPO att när regeringen intog en ny hållning till cannabis så inträffade en stor förändring bland kriminella till verksamhet med cannabis. Smugglingsvägar och metoder förblev desamma, vinsterna var enorma och straffen lägre. Inte heller helt oväntat ledde nerklassificeringen av cannabis [från klass B till klass C] till en boom när det gäller cannabisfabriker, till stor del kontrollerade av vietnamesiska syndikat, som producerar skunk med hög THC-halt.


Du kan läsa mer här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0